Waar liefde woont

Halverwege groep 2 moest onze dochter al beginnen met het leren van letters.

Onze kinderen voorlezen doen we iedere dag, en daar genieten ze ontzettend van!

Zelf leren lezen is natuurlijk een heel ander verhaal.

Voor kleuters is veel herhalen en oefenen heel belangrijk. Dus om onze dochter te ondersteunen gingen we op zoek naar een leerzame maar ook leuke boekenserie om samen thuis te oefenen: boekenserie ‘lezen is leuk’

 

Wat is de boekenserie ‘Lezen is leuk’

 

 

‘Lezen is leuk’ is een populaire serie kinderboeken voor beginnende lezers. Van het allereerste begin tot het lezen van verhalen.

De Auteur is Anne Blokker.
De tekeningen zijn gemaakt door: Alex de Wolf.
En de Uitgever is: Kluitman Alkmaar B.V., Uitgeverij.

 

De serie ‘Lezen is leuk’ bestaat uit 8 boekjes, niveau Avi Start (begin groep 3) tot en met niveau E3 (eind groep 3):

Zodra een beginnende lezers de meeste letters kent, kun je beginnen in het eerste deel. Langzamerhand loopt de moeilijkheidsgraad van de boeken op. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken.

En het leuke is: het zijn allemaal verhalen! Ook al zijn de verhalen vooral in het begin kort, toch gebeurt er op iedere bladzijde iets. Zo wordt de beginnende lezer beloond voor zijn moeite en ontdekt hij dat lezen echt heel leuk kan zijn. Met lezen ontdek je een nieuwe wereld! De grappige tekeningen ondersteunen de tekst en helpen bij het lezen. De rol van de tekeningen wordt steeds iets minder groot in de loop van de serie.

De boekenserie sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

 

Gebruikerservaring boekenserie ‘Lezen is leuk’

Liefde voor boeken is onze kinderen met de paplepel ingegoten.

Met voorlezen zijn we begonnen toen onze dochter nog maar een kleine baby was. Nu is ze al 6 jaar en wordt er nog steeds dagelijks voorgelezen.

Sinds een paar maanden is daar bijgekomen dat we regelmatig met een boekje uit de ‘Lezen is leuk’ serie gaan zitten.

Halverwege groep 2 zijn we begonnen met het eerste boekje ‘ik ga lezen’.
In het begin was het vooral veel raden en letters zoeken, tot ze ineens bijna alle letters kende, er vervolgens een stap gemaakt werd van het aan elkaar plakken van de letters, en ze vervolgens op een dag ineens echt een woord kon lezen!

Dat trotse gezichtje, onvergetelijk!

leren lezen

Het klinkt misschien makkelijker dan het is, want oef, er is namelijk als ouder ook best veel geduld voor nodig. Je kunt beter zwijgen en je kind zichzelf laten verbeteren dan commentaar geven en dat ze gedemotiveerd raakt. Het moet vooral leuk zijn en blijven! En daar is heel veel geduld voor nodig.

Want pittig is het in het begin voor kinderen zeker. Voor ons lijkt lezen zo vanzelfsprekend, maar doe het ze maar eens na!
Al die zwarte streepjes die allemaal een betekenis hebben en je uit je hoofd moet leren en ze dan in allerlei combinaties aan elkaar moet plakken en dan ook nog het liefst in hoog tempo op moet lezen.

Trots

lezen-is-leuk-deel1

Maar goed. Wat was ze trots (en wij natuurlijk niet minder! 🙂 ) toen ze haar eerste woordje kon lezen en toen ze haar eerste bladzijde uit had. Iedereen moest het natuurlijk zien en horen. En terecht!

Toen onze dochter haar eerste boekje uit had, mocht ze hem meenemen naar school. Ze glunderde toen ze hem aan de juf liet zien!

En de beloning was minstens net zo leuk! Ze mocht helemaal zelf in de boekenwinkel het volgende deel gaan halen 🙂 .

‘Lezen is leuk’

lezen-is-leuk-deel3De boekenserie ‘Lezen is leuk’ is echt ideaal voor beginnende lezers. Het wordt vanaf het eerste boekje heel rustig opgebouwd. Beginnende met losse woordjes bij passende illustraties tot zinnen en verhaaltjes.

Dochterlief is momenteel bezig met het derde deel. Dit zijn echt al korte verhaaltjes. Maar al hakkelend komt ze een heel eind. Geweldig vind ze het!

Regelmatig gaat ze met een boekje bij haar jongere broertjes zitten om voor te lezen, en als die geen zin meer hebben zijn de poppen en knuffels aan de beurt. Ze leest met veel plezier, en daar gaat het tenslotte om!

We kunnen niet wachten tot de volgende delen aan de beurt zijn!

En Zoonlief die in groep 1 zit is stiekem al begonnen met het eerste deel :-).

 

Ook een zoon of dochter in groep 2 of 3. Bestel snel het eerste boekje om samen te oefenen, want lezen is leuk!

 

[bol_product_links block_id=”bol_57d1bd1201821_selected-products” products=”9200000005537478″ name=”ik ga lezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *