Waar liefde woont

Nog een paar weken en dan is het weer kerst.

Voor mij een heerlijke tijd die extra gezellig is met vrolijke versieringen, kaarsen op tafel en natuurlijk een prachtige kerstboom.

De kerstboom versieren we met het hele gezin en een paar zelfgemaakte ornamenten mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

 

Kerstboomversiering voor de peuters en kleuters

Voor peuters en kleuters is niet leuker dan knippen en plakken. Het liefst doen ze dit de hele dag door. Daarom is deze kerstboomversiering speciaal voor hen, een kerstbal waarbij ze kunnen knippen en plakken. Alles wat je nodig hebt is wit karton, een touwtje, gekleurd vlieger papier, een kwast en natuurlijk een schaar en lijm.

Teken met behulp van een beker of een bakje rondjes op het witte karton en knip deze uit. Kinderen die al goed kunnen knippen mogen dit natuurlijk ook zelf doen. Laat je kind stukjes vliegerpapier knippen in verschillende kleuren. Doe nu een beetje lijm in een bakje en laat je kind met behulp van een kwastje de stukjes vliegerpapier op beide kanten van de cirkel plakken. Plak het touwtje op de achterkant en doe er een stukje vliegerpapier overheen zodat het goed vast zit. Nu goed laten drogen en dan is de kerstbal klaar om in de kerstboom te hangen. 

 

Welke lijm is geschikt voor kleine kinderen?

Gebruik voor kleine kinderen knutsellijm of hobbylijm. Deze twee lijmsoorten zijn wit en drogen doorzichtig op. Het grote voordeel is dat beide lijmen gemakkelijk uitwasbaar en afwasbaar zijn.

 

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *