Waar liefde woont

Het kan vele voordelen bieden af en toe te genieten van een warm bad.

Zo kan het je helpen even te genieten en te ontspannen van je drukke leven.

Wanneer je zelf een bubbelbad aanschaft hoef je hiervoor niet helemaal de deur uit te gaan. Na een dag hard werken is het nemen van een warm bad een ideale manier om weer bij te kunnen komen. Zo kan het je stressniveau verlagen en je bloedsomloop bevorderen. Ook wordt je zenuwstelsel hierdoor verbeterd.

Een warm bad nemen is ook een goede optie wanneer je last hebt van pijn. Wanneer je tegen spierpijn of menstruatiepijn aanloopt kan een bad helpen verdere pijn te verminderen. Ook wanneer je last hebt van ontstekingen, aambeien of kramp kun je baat hebben bij het nemen van een warm bad. En wanneer je het voor je nachtrust neemt, kun je vaak beter in slaap vallen en doorslapen.

 

Manieren om een therapeutisch bad te creëren

Door oliën of kruiden aan je bad toe te voegen kun je een bepaald gewenst effect op je gezondheid of geestelijke gesteldheid creëren. Zo kunnen ze je helpen te kalmeren in je lichaam en geest. Wanneer je last hebt van je luchtwegen door verkoudheid of wanneer je tegen een voorhoofdsholte probleem aanloopt, kan het helpen een aantal druppels eucalyptus olie in je water toe te voegen. Hierdoor komen je holtes vrij te staan en kun je beter ademen.

Wanneer je last hebt van pijnlijke spieren en/of gewrichten kun je arganolie gebruiken. Het heeft namelijk ontstekingsremmende en vochtinbrengende eigenschappen welke je huid en lichaam goed helpen te ontspannen.

Ook kun je er voor kiezen kruiden in je bad toe te voegen. Dit werd in oude beschavingen al vaak gedaan om geneeskrachtige effecten teweeg te brengen. Nu blijkt dat kruiden inderdaad vaak een ontspannende en therapeutische werking hebben. Zo helpen ze vaak bij het verbeteren van je bloedsomloop en het wegnemen van spanningen en stress. Om dit te bewerkstelligen kun je rozemarijn, kamille of lavendel aan het water toevoegen.

Vele websites en winkels bieden bubbel- en kruidenbaden aan welke je eenvoudig in je huis of tuin kunt plaatsen. Fonteyn is één van de outdoor malls welke spa producten aanbiedt. Kijk maar eens op Jacuzzi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *