Waar liefde woont

De slaapkamers zijn voor onze kinderen echt hun eigen plekje in huis.

Een rustpunt na een lange schooldag, de plek waar ze lekker rustig spelen met lego (zonder dat dreumesbroertje ermee gaat gooien), de plek waar ze zich even terug kunnen trekken als ze daar zin in hebben, de plek waar hun eigen spulletjes staan, en natuurlijk de plek waar ze heerlijk kunnen slapen.

Een leuke gezellige kinderkamer is belangrijk voor kinderen. Ze moeten zich er thuis voelen en er goed kunnen spelen en studeren.
Goede verlichting is dan ook belangrijk!

 

Led verlichting

De laatste jaren zijn Led lampen in opkomst
Maar wat is een Led lamp eigenlijk?

Led lampen bestaan uit groepjes kleine leds, die samen voor een lichtstraal kunnen zorgen

Een Led lamp van 6Watt kun je vergelijken met een gloeilamp van 40Watt.
Led lampen hebben een rendement van 50%, en zijn daarmee de meest zuinige lampen die te koop zijn.

Bij Led lampen praat je niet over Watt maar over “Lumen” om de lichtopbrengst te vergelijken.
Hoe hogere het Lumen getal, hoe meer licht de lamp geeft

Een Led lamp is niet goedkoop, maar omdat een Led lamp zeer energiezuinig is, en wel tot 50 jaar mee kan gaan, een goede investering!

De laatste jaren worden bij ons in huis steeds meer lampen vervangen voor Led verlichting. Ook in de slaapkamers van de kinderen.
Led lampen zijn namelijk veelzijdig, kleurrijk, duurzaam én energiezuinig!

 

Wat zijn Led strips?

Led strips worden gevormd door een flexibele printplaat waarop elke x-aantal millimeters of centimeter een led is geplaatst.
De flexibele Led strip is zeer veelzijdig in zijn gebruik en de mogelijkheden zijn oneindig.

Er zijn vele verschillende soorten sfeervolle led strips. Zo kennen we de mono kleur strips zoals warm wit, neutraal of helder wit en koud wit. Maar ook RGB strips, deze kunnen alle kleuren van de regenboog maken.

Voor het bevestigen van Led strips hoef je niet handig te zijn. De strips zijn heel gemakkelijk op maat te knippen. Daarna kun je de strips makkelijk bevestigen door middel van een plakstrip.

Zo veelzijdig als de strip is in zijn gebruik, zo groot is ook het verschil in aanbod van flexibele led strips.
Deze verschillen zijn te vinden in de prijs, het aantal leds, de typen leds, het formaat van de led strip, de lichtsterkte maar vooral ook de grote verschillen in kwaliteit.

 

Led verlichting in de kinderkamer(s)

De juiste verlichting in een kinderkamer moet behalve functioneel ook nog stoer of juist gezellig ogen

Met Led strip kun je iedere gewenste sfeer en functie creëren.

Zo kun je Led-strips (met sensor) onder een ledikant plakken. Deze led-strips worden tijdens nachtelijke bezoeken bij je baby geactiveerd en stralen dan zacht licht uit. Zo kun je je kind ’s nachts troosten of voeden zonder dat er een felle lamp aan hoeft en jullie allebei meteen klaarwakker zijn

Voor oudere kinderen kun je de sfeervolle led strips onder het bed plakken, maar bijvoorbeeld ook onder een bureau of op de plinten. Led strips zijn in vele verschillende kleren te activeren waarmee je de sfeer in de kamer kunt benadrukken. Of je kind kan het heel feestelijke maken in de kamer met verlichting in alle kleuren van de regenboog. En dat allemaal te bedienen met een druk op de afstandsbediening. Dat word indruk maken bij vriendjes! 🙂

Grote bijkomende voordelen van Led strips zijn dat ze weinig stroom verbruiken (dus geen ramp als de kinderen de lichten weer per ongeluk aan laten staan) en nog belangrijker: Led strips zijn veilig voor aanraking aangezien ze niet heet worden.

 

Eén reactie

  1. wat een leuk idee! En led is ook nog eens erg zuinig en veilig:) Ik gebruik altijd van die ouderwetse kerstlampjes als verlichting, maar dan het hele jaar door. Mmm misschien toch ook voor mijzelf kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *