Waar liefde woont

Vandaag ben ik begonnen met de Afvalchallenge 2017 !!!

Had ik er vanmorgen zin in? Nee eigenlijk niet. In rap tempo vlogen er allerlei excuses door me heen om het vooral nog even uit te stellen.
Maar al snel kwam m’n gezonde verstand en gemotiveerde wil terug en zijn we gewoon begonnen!

Joehoe! De eerste dag zit er alweer bijna op, en de eerste dag is geslaagd! 🙂

Lees ook: De Afvalchallenge – week 1

 

101 lijnpogingen

Snel te zwaar worden is iets wat in m’n genen zit. Dol zijn op lekker eten waarschijnlijk ook … haha!

Maar ieder pondje gaat door het mondje, dus al moet ik misschien beter opletten dan een gemiddeld persoon. Ik kan er alleen zelf wat aan doen!

De afgelopen jaren het ik al heel wat lijnpogingen achter de rug, van shakes en maaltijdrepen tot Sonja bakker, en van leven op citroenwater tot Weight Watchers.

Inmiddels kun je me dus gerust een expert noemen. Ik weet precies wat ik wel en niet moet eten, maar het dan ook echt doen is toch een stuk ingewikkelder.

Zo’n 8 jaar geleden ben ik goed afgevallen via Weight Watchers.
Weight Watchers is een heel fijn programma. Eigenlijk het enige dieet waarbij het lukte om mn eetpatroon om te gooien, te blijven genieten van eten en toch af te vallen. Maar helaas is hier na 3 zwangerschappen niks meer van terug te zien.

Nu onze jongste zoon 1,5 jaar is wordt het tijd om weer aan mezelf te werken. Zodat ik weer blij wordt als ik mezelf in de spiegel zie en natuurlijk omdat ik weet dat het gezonder is!

Tijd voor actie dus!

En dit keer ga ik het op eigen kracht doen! Met jullie hulp en steun 🙂

Trouwens, voor degenen die Weight Watchers willen proberen, ze hebben een €30 kortingscode. Dus er is geen excuus meer 🙂

 

Mijn afvaldoel

Het doel is 30 kilo afvallen.
Dit probeer ik kwijt te raken in 2017.

Maar geen crashdieet dit keer!

30 kilo in 1 jaar is ruim een halve kilo per week. Dat is een heel gezond tempo om gewicht kwijt te raken 🙂

 

Hoe wil ik dit gaan bereiken

Eigenlijk is gewicht verliezen heel simpel: minder calorieën binnen krijgen dan je verbruikt op een dag.

En de beste manier hiervoor is gezond eten en meer bewegen.

Klinkt simpel toch?

De uitdaging zit hem in het volhouden!

Het is langzaam je leefwijze ombuigen naar een ander patroon waardoor het uiteindelijk geen dieet meer is maar een gezondere leefwijze

 

De Afvalchallenge 2017

Tijdens de afvalchallenge volg ik een aantal richtlijnen. Hieronder staan ze in het kort, later kom ik hier nog uitgebreider op terug.

De richtlijnen:
– 3 maaltijden per dag en 2 gezonde tussendoortjes (’s morgens en ’s middags).
– honger is een no go! We negeren alleen lekkere trek ;-).
– geen frisfranken meer, bij uitzondering spa rood of spa fruit.
– veel water en thee drinken: 2 glazen water voor het ontbijt, een glas water voor de lunch, en een glas water voor het diner. Tussen iedere maaltijd door nog minimaal twee glazen thee (zonder suiker!) of water. En zo drink je met gemak 2 liter op een dag.
– geen snoep, chocola, koekjes, chips, zoutjes en dergelijke ongezonde dingen meer
– kiezen voor gezondere alternatieven. Bijvoorbeeld een bruine volkoren boterham in plaats van een witte, of een stukje kipfilet bij het diner in plaats van een gepaneerde vettere schnitzel.
– Afwisseling! Het is goed voor je lichaam en voor je doorzettingsvermogen als je geregeld afwisselt met wat je eet.
– Vrijdagavond is snackavond, dat eten we iets lekkers, patatjes of net waar we zin in hebben, inclusief een glaasje cola :-).
– In het weekend vasthouden aan het gezonde eetpatroon, hier gun ik mezelf 1 keer iets lekkers, een klein reepje chocolade of een paar snoepjes bijvoorbeeld.
– Meer bewegen! beginnende in en om het huis. Lopend naar de supermarkt bijvoorbeeld, extra schoonmaken in huis, dollen met de kinderen en wat vaker de trap op rennen…

Dit zou voldoende moeten zijn om een half kilo per week af te vallen 🙂

 

Samen sta je sterker!

Manlief heeft geen overgewicht, maar wil wel een paar kilo kwijt. Samen is het toch leuker en makkelijker!

 

Doe je ook mee?!8 reacties

 1. Wat goed van je dat je begonnen bent Vivianne! Zet hem op! Dan kan je straks slank 2018 in. Ik wil ook nog wel wat kilo’s kwijt na mijn zwangerschappen. Niet omdat het perse moet, maar om net even wat lekkerder in mijn vel te zitten ?

  1. Bedankt voor je reactie en de bemoedigende woorden! Jij ook succes! Neem geregeld eens een kijkje voor tips en inspiratie 🙂

 2. Herkenbaar stuk heb je geschreven! Inmiddels is mijn dochter ruim 3 en wordt het echt tijd om af te vallen. Lijnen kan ik heel goed (al zeg ik het zelf!) maar vol houden is inderdaad een dingetje zeg maar groot ding! Ik ga mij inschrijven bij fitchannel en dan krijg je fitness oefeningen voor thuis. Moet je 3x in de week 25 minuten doen, dat moet lukken toch! Mijn doel is 20 kilo, samen staan wij sterk!

  1. Hallo Marjo, Wat goed van je! 20 kilo is ook een heel eind, maar het gaat je vast lukken! Volg ons op de facebookpagina van de Afvalchallenge voor updates en inspiratie. En praat gezellig mee! Bedankt voor je tip over fitchannel! We can do it!

 3. Heel herkenbaar stuk schrijf je!
  Ik had op zich een mooi figuur, toen gestopt met roken en tegelijkertijd zwanger, nu 2.5 jaar later is er toch wel 15k bij. Ook verschillende afvalprocessen geprobeerd maar steeds val ik terug.
  Vanaf 2 januari ook gestart en deze keer met heel veel doorzettingsvermogen.
  Mijn richtlijnen zijn :
  -geen frisdranken, alleen water, thee en soms een glas melk
  – 3x per dag gezond eten en 2 gezonde tussendoortjes
  – op vrijdagavond mezelf iets lekkers gunnen (klein kommethe chips of wat borrelnootjes of iets anders lekkers, maar 1 ding en iets kleins)
  – op zaterdag frietjes met snack uit de airfryer.
  – meer bewegen in en rondom huis en 1x per week thuis sporten via Youtube oefeningen.
  Ik eet s’avonds gewoon met mijn gezin mee maar let wel op de hoeveelheid wat ik neem en dat ik voldoende groenten binnen krijg.
  Als goed is zou ik hiermee moeten afvallen. Voorheen zat ik s’avonds bijna dagelijks wat ongezonds te snaaien of at ik doorheen de dag heel ongezond, dronk regelmatis fris of sap. Ik hou van zoet dus nu ik dat alles weg laat zou het moeten lukken. Het is in ieder geval al een gezonde manier van leven.
  Heel veel succes met jou afvalproces

  1. Hallo Frauke, bedankt voor het compliment. Wat goed dat je ook gestart bent. 10 kilo is ook een heel eind, maar het gaat je vast lukken! Volg me op de facebookpagina en praat vooral gezellig mee. Zo kunnen we elkaar steunen! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *