Waar liefde woont

Borstvoeding of flesvoeding.

Voor- en tegenstanders kunnen er uren over debatteren wat het beste voor onze kinderen is.

Bij onze oudste dochter, nu 6 jaar oud, heb ik heel even borstvoeding geprobeerd. Maar omdat ze (na een ingeleide bevalling in het ziekenhuis) te vroeg geboren en vrij klein was, kwam de borstvoeding slecht op gang en lukte aanhappen niet goed. En toen ze geel begon te zien was het nodig dat ze goed ging drinken om de afvalstoffen af te voeren. Al heel snel gingen we over op flesvoeding.

Voor de zekerheid hadden we 1 flesje in huis, de Avent Classic. En deze beviel zo goed dat we er meer bijgekocht hebben en deze serie flesjes gebruikt hebben zolang ze uit de fles dronk.
Voor onze tweede kind, een zoon van nu 4 jaar, hebben we deze serie ook gebruikt.

Tijdens de zwangerschap van onze derde, een zoon van nu 14 maanden, was de Avent Natural net op de markt. Deze vonden we erg interessant, als opvolger van de Avent Classic, en hebben we uiteindelijk ook gebruikt.

 

De Philips Avent Natural voedingsfles

De Avent Natural speen maakt flesvoeding voor je baby en jezelf natuurlijker. De speen heeft een uniek ontwerp met kussentjes dat lijkt op een borst en stimuleert zo het natuurlijk aanleggen. Zo is het voor jou én je baby gemakkelijker om borst- en flesvoeding te combineren. Of op een zo natuurlijk mogelijke manier volledig flesvoeding te geven.

De brede speen voelt stevig maar comfortabel aan.  De kussentjes in de speen zorgen er ook voor dat de speen tijdens het drinken niet inklapt, maar flexibel blijft.

Deze speen is gemaakt van siliconen, een BPA-vrij materiaal!

Sinds kort zijn de flessen ook leverbaar in zachtroze en babyblauw.

 

Antikrampjessysteem met dubbel ventiel

De Avent Natural spenen hebben een antikrampjessysteem met dubbel ventiel die er voor zorgt dat de lucht kan ontsnappen en niet in het buikje van jouw kindje terecht komt.

Zo heeft je kindje geen last meer van buikpijntjes, of in ieder geval veel minder!

 

Fles en speen groeien met je kindje mee

Wat ik persoonlijk erg prettig vind is dat je al vanaf de geboorte kan voeden met de Avent Natural flessen zonder dat je na een paar maanden weer noodgedwongen moet overstappen op een andere fles (en dus speen) wanneer de behoefte van je kindje veranderd. Niet alleen zijn de flessen te verkrijgen in verschillende groottes (van 60ml tot 330ml) ook de spenen zijn er in verschillende soorten.

Zo heb je de speen welke geschikt is direct na de geboorte maar naarmate de behoefte groeit kun je ook over gaan op de spenen met 2, 3 of 4 gaatjes. Het design van de fles ligt overigens erg prettig in de hand. Maar nog belangrijker, hij is ook eenvoudig vast te houden, ook wanneer de baby er aan toe is zelf zijn fles vast te houden.

 

Mooi, degelijk en goed schoon te houden

Waar ik altijd blij van word is als de producten mooi en veilig, maar ook degelijk zijn. Philips Avent heeft dat begrepen. De flessen zijn ook nog eens eenvoudig schoon te maken en alle maten passen in mijn Philips Avent magnetronstoomsterilisator en flessenwarmer.

 

Avent magnetron sterilisator

Waarschijnlijk ken je het advies wel als je een baby hebt: kook de flessen die je gebruikt voor de voeding van je baby elke dag goed uit. Zo krijgen bacteriën geen kans om te groeien en krijgt je baby ze ook niet binnen.

Je hoeft niet in de weer met pannen en heet water om flessen te steriliseren, gebruik gewoon gemakkelijk de Avent magnetron sterilisator!

Ondanks de geringe afmeting is dit de enige magnetron sterilisator waar 6 Philips Avent flessen in passen. Waar de meeste magnetron sterilisators net groot genoeg zijn voor 4 flessen, kun je in de Philips Avent-magnetronsterilisator in één keer de flessen voor een hele dag steriliseren, 6 flesjes tegelijk

Met de Avent magnetron sterilisator  heb je in 2 minuten een schone fles. Je hoeft de sterilisator alleen maar met water te vullen, de flessen erin te plaatsen en het geheel 2 minuten in de magnetron te zetten

De inhoud van de sterilisator blijft 24 uur schoon, zolang de deksel er niet eraf gehaald wordt. Je kunt ook andere dingen schoonmaken in de sterilisator zoals bestek, potjes of onderdelen van het kolfapparaat.

Dankzij het compacte formaat past deze in de meeste magnetrons.

 

Gebruikerservaring Avent

De flesjes zijn heel fijn in gebruik. Door de verschillende maten flessen en spenen kun je de fles zo samenstellen zodat het fijn in gebruik is en perfect aansluit op je kind.

Zo heeft onze zoon een aantal maanden met de 2 gaatjes speen gedronken op een grote fles omdat hij veel te gulzig dronk en het zo beter gedoseerd ging.

De flessen zijn goed schoon te maken, mede omdat er geen rare bochten in zitten. De flesjes bestaan maar uit 4 onderdelen: de fles, de speenring, de speen en een dop.
Zo uit elkaar gehaald voor de schoonmaak en in elkaar gezet voor gebruik.

De magentronsterrilisator werkte voor ons perfect. Binnen no-time gesteriliseerde flesjes, weer klaar voor gebruik. Zelfs de kraamverzorgster werd er zelfs ook heel enthousiast van!

Het blijkt tegenwoordig niet meer nodig om babyflessen iedere dag uit te koken.
Monoloog schreef hier onlangs een hele interessant blog over: Babyflessen uitkoken niet (meer) nodig?

 Maar mocht je het toch een fijn idee vinden om het wel te doen, dan is de magnetronsterilisator een makkelijke oplossing!
2 reacties

  1. Ik ga vandaag een nieuwe Avent Natural speen halen, ze krijgt niet genoeg voeding meer uit de speen voor een newborn. Maar ik ben er wel erg tevreden over, ze drinkt er goed uit en heeft geen krampjes meer. Ik kolf mijn melk om met de fles te geven, omdat ze zich in de borst nogal verslikt en dan veel moet spugen daarna. Ook de magnetronsterilisator is echt heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *