Waar liefde woont

Weer naar school!

Na 6, bijna 7, weken zomervakantie beginnen de scholen hier in het midden van het land weer.

Nouja, bijna alle scholen dan! De school van onze kinderen begint vandaag met een studiedag… Een studiedag ja!  🙂

De kinderen kijken verlangend uit het raam naar de groepjes kinderen die, keurig aangkleed, gekapt, en met rugzak om, netjes of soms wat uitgelatener, onderweg naar hun school zijn.

Nog 1 dag dus en dan mogen ze. Eindelijk!

Eindelijk ja. Dat is wat ze zelf roepen. De laatste week werd afgeteld, en nu nog maar 1 nachtje!

 

Terugblik op de zomervakantie

We zijn de eerste 2 weken van de zomervakantie op vakantie geweest. Groot voordeel was dat we gelijk helemaal ontspannen waren en het qua weer de mooiste weken waren. We hebben genoten! Je kunt het nalezen in de blog: Landal Coldenhove.

Maar nadeel is dat we ons daarna nog ruim vier weken thuis moesten vermaken. En onze twee oudste kinderen (6 en 4 jaar) hebben echt een beetje uitdaging nodig!

Dus onze dag begon geregeld met schooltje spelen. Eerst natuurlijk rustig opstaan en ontbijten. Maar meestal zo rond 9 uur begon ‘juf mama’.
Erg leuk om te doen! Ineens zitten ze rustig om een stoel en werken de opdrachtjes rustig uit zoals gevraagd! Blijkbaar kunnen ze het wel! 😉

Helaas regende het geregeld. Maarja, ook dat zijn oplossingen voor, als je wilt is overal wat leuks van te maken! Tenten maken in huis, cakejes bakken, knutselen, treinbanen maken, of een regendans in de tuin. We hebben van alles gedaan! Heerlijk! En ja, de indoorspeeltuinen hebben we ook geregeld bezocht. Ideaal!

De kinderen hebben genoten, maar wij ook!

 

Met een lach en een traan

Reuze gezellig vond ik het om de kinderen de afgelopen weken thuis te hebben! Geen wekker, geen leven op de klok, geen haast, geen heen en weer rijden.
Gewoon alles rustig aan doen en doen waar we zin in hebben, wanneer we daar zin in hebben.

Natuurlijk waren er wel momenten dat ze elkaar in de haren zaten of ik ze achter het behang wilde plakken! Haha, zou gek zijn als dat niet zo was!

En natuurlijk vind het het heerlijk dat ik straks weer wat meer rustige momenten heb in huis (voor zover dat zo is met een lieve speelse dreumes in huis 🙂 )

Maar alles bij elkaar, laat ik ze met een traan weer gaan. En hou ik me maar vast aan de gedachte dat school echt goed voor ze is!

 

De voorbereiding

Onze zoon gaat naar groep 1. In Januari was hij al begonnen in groep 0, 4 halve dagen per week. Maar zoals hij zelf zei: 0 is niks, dus groep 0 is niks.
En nu mag hij hele dagen naar school en naar groep 1. Hij voelt zich al heel wat. Onze stoere vent!

Onze dochter gaat naar groep 3. Officieel is ze nu geen kleuter meer, en dat beseft ze zelf ook maar al te goed!  Ze komt binnen op een ander schoolplein, en gaat met de juf naar binnen en niet meer met mama. Ze moet aan een eigen tafel gaan zitten en echt leren!
Dochterlief is een echte planner, alles heeft ze uitgebreid doorbesproken met me, en dat een paar keer per dag 😉 . Ze weet al precies wat ze aan gaat trekken en wat ze gaat vertellen over haar vakantie, en wat ze mee wil in haar bakje voor de pauze en wie er naast haar mag zitten, en met wie ze gaat spelen op het schoolplein en met wie ze gaat spelen na school, en nog veel meer … en de dagen erna natuurlijk ook…

 

Tips en trucs voor de eerste schooldag

 

Morgen

Morgen is het zover, de eerste schooldag, het wordt vast weer een mooi schooljaar!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *