Waar liefde woont

Nu de herfst is aangebroken en de temperaturen flink gedaald zijn is het net iets minder makkelijk buitenspelen dan in de zomer. Er zijn in de herfst nog genoeg manieren waarop je kindjes onbezorgd buiten kunnen spelen, maar dan op een iets andere manier. In dit artikel lees je hoe je kindjes onbezorgd buiten kunnen spelen in een veilige tuin.

 

Veiligheid voorop

Zorg dat je met een gerust hart even de andere kant op kunt kijken wanneer je kindje aan het buitenspelen is. Om te zorgen dat ze echt alleen in de tuin blijven is het handig om je tuin te omheinen met hekwerk. Er zijn heel veel verschillende soorten dus altijd wel iets wat perfect aansluit op jouw smaak. Zorg verder dat er geen giftige planten dichtbij de grond staan, zodat je daar geen zorgen van hebt. Doe de schuur- of garagedeur op slot nadat je er speelgoed hebt uitgehaald zodat ze niet zomaar bij gereedschap kunnen.

 

Speel samen boter, kaas en eieren

Een leuke manier om samen een spelletje te doen buiten is door je kinderen takjes en blaadjes te laten zoeken voor boter, kaas en eieren. Ze moeten voor dit spel vier takken zoeken die lang genoeg zijn en onderdelen die geschikt zijn om als kruisje en nulletje te gebruiken. Dit zouden bijvoorbeeld beukenootjes, dennenappels of grote bladeren kunnen zijn .

 

Knutselen met bladeren

Ga samen de tuin in en zoek samen de mooiste bladeren uit. Deze bladeren laat je vervolgens drogen in een dik boek, zodat ze later ook mooi blijven en je er goed mee kan knutselen. Print vervolgens een kleurplaat uit die niet al te gedetailleerd is. Nu kun je de bladeren in alle vormen en maten knippen en ze vervolgens plakken op de kleurplaat. Zo maakt je kindje een uniek herfststukje en het is ook nog eens erg leuk om te doen.

 

Voer de vogels

Iets wat er leuk is om te doen en ook nog eens erg fijn voor de vogels is het ophangen van vetbollen. Dit is natuurlijk vrij makkelijk, maar je kan het ook iets creatiever maken, zo kan je bijvoorbeeld je eigen vetbollen maken. Dit doe je door ongebruikt, ongezouten frituurvet op te warmen in een pan en daar in gelijke verhouding een zadenmengsel doorheen te roeren. Giet dit vervolgens in een plastic beker en laat er een paperclip in hangen die je half ‘boven water’ houdt door een touwtje over de beker te spannen. Wanneer het is afgekoeld knip je de beker weg en dan heb je een zelfgemaakte vetbol!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *