Waar liefde woont

Sinterklaas! De kinderen zijn al begonnen met aftellen:

Nog 6 nachtjes en dan begint het Sinterklaasjournaal weer.

Nog 9 nachtjes en dan komt sinterklaas aan met de boot.

En nog ruim 4 weken en dan is het pakjesavond!

“Hij komt, hij komt, die lieve goede sint”

 

Pepernoten in Augustus

Ik ben dol op plannen en een goede voorbereiding. Maar en zijn grenzen.

Eind augustus lagen de eerste pepernoten alweer in de winkel. Midden in de zomer!
Maar nee, pepernoten kopen in augustus gaat zelfs mij te ver.

Zijn er serieus mensen die dan al pepernoten kopen? Tegen de tijd dat het eindelijk sinterklaas is kun je dan toch geen pepernoot meer zien? Of ligt het aan mij?
Maar goed, koppig draai ik m’n hoofd om en loopt lekker verder…

 

De herfstvakantie

De herfstvakantie is voor mij het moment om te beginnen met de Sinterklaas voorbereidingen. Midden in de herfst. Buiten regent het, de wind waait, sinterklaasmuziekje staat aan. Ik krijg er al echt zin in!

Stiekem zijn de kinderen al 2 weken eerder begonnen met hun Sinterklaas voorbereidingen. Nadat de speelgoedfolders binnen gekomen zijn, zijn ze heel serieus begonnen met aankruisen wat ze leuk vinden, om vervolgens het allerleukste speelgoed uit te knippen en op te plakken. Een echt verlanglijstje ontstaat! Zo schattig! 🙂

En ja, hoewel sinterklaas officieel nog niet in het land is mogen de kinderen vanaf de herfstvakantie hun cd’s met sinterklaas liedjes en sinterklaas verhaaltjes gaan beluisteren en sinterklaasfilms bekijken op Netflix. Daar hebben ze echt naar uitgekeken!
 

De voorbereiding van de voorbereidingen

Bedenk voor jezelf hoe je Sinterklaas wilt gaan vieren dit jaar. Zet het een en ander op een rijtje voor jezelf:

– Vieren we dit jaar wel, beperkt of geen Sinterklaas
– Viert je kind(eren) Sinterklaas op het kinderdagverblijf, school of een sportvereniging?
– Wil je Sinterklaas op je werk of op het werk van papa vieren?
– Wil je naar een Sinterklaasintocht met je kind(eren)? Zoja, waar, wanneer en met wie?
– Mag je kind(eren) een schoentje zetten? Zoja, hoe vaak?
– Wil je pakjesavond vieren?  Zoja, wanneer, waar en met wie?

Zodra je op een rijtje hebt hoe jullie Sinterklaas dit jaar gaan vieren kun je verder met de voorbereidingen!

 

Wie / Wat / Waar

Nu je op een rijtje hebt hoe je Sinterklaas dit jaar wilt gaan vieren, kun je alles gaan regelen. Als je samen met anderen naar een sinterklaasintocht wilt gaan, samen met een vriendin Sinterklaas inkopen wilt gaan doen, of pakjesavond wilt vieren, maak dan ruim op tijd afspraken hierover.

Als je te lang wacht loop je de kans dat anderen alweer andere plannen hebben!

Vergeet ook niet om je op tijd op te geven voor het Sinterklaasfeest op je werk (en / of het werk van papa) en het Sinterklaasfeest op het kinderdagverblijf of sportvereniging. Het zou jammer zijn als je te laat bent en je kind(eren) het moet(en) missen.

 

Cadeautjes voor pakjesavond

Sommige ouders verzamelen het hele jaar door cadeautjes voor hun kind(eren) zodat je niet alles voor Pakjesavond in 1 keer hoeft te kopen. Op zich is dit heel handig, want zo spreid je de kosten. Maar het heeft ook nadelen!
Kinderen ontwikkelen zich in rap tempo. Onze kinderen hebben nu alweer veel meer kennis en alweer andere interesses dan een half jaar geleden. Dat is dus best lastig als je heel lang van te voren cadeautjes wilt kopen.
Daarnaast mogen onze kinderen ook een verlanglijstje maken waar we echt serieus naar gaan kijken en minimaal 1 ding van kopen. Zo belonen we ook hun inzet en moeite!

Nu een maand van tevoren is voor mij de perfecte tijd om cadeautjes te gaan kopen. De kinderen hebben hun verlanglijstje klaar. We hebben alle tijd om rustig rond te kijken wat er waar in de aanbieding is. Geen stress als iets uitverkocht is, want dan hebben we nog genoeg tijd om het ergens anders te bestellen… En zo kunnen we op ons gemak alles in huis halen.

Let op: mocht je het kopen van cadeautjes nog even willen uitstellen? De laatste week voor pakjesavond is veel in de speelgoedwinkel ineens flink duurder! Nog een goede reden om op tijd te beginnen!

 

Schoencadeautjes 

Onze kinderen mogen 2 keer per week hun schoentje zetten, om woensdagavond en op zaterdagavond en nog 1 keer op de avond voor pakjesavond. Dat is dus 8 keer totaal!

Vorige week ben ik al begonnen met het verzamelen van schoencadeautjes. Meestal vul ik de schoenen met iets leuks en iets lekkers.

3 kinderen x 8 keer schoentje zetten = 24 x wat leuks en 24 keer wat lekkers! Een heleboel dus!

Leuk hoeft niet heel duur te zijn! Denk aan een setje sinterklaasstickers (60 cent) of een potje play-doh klei (1 euro). Een zakje chocolademuntjes (50 cent) of een paar suikermuizen (1 euro voor een hele zak).

Het voordeel is dat de winkels nu vol liggen met allerlei sinterklaasspul. Nu kun je rustig de leuke en betaalbare dingen eruit kiezen! Tegen de tijd dat ze echt hun schoentje gaan zetten moet je echt gaan zoeken en blijven voornamelijk de duurdere spullen over om te kopen.

Dus begin op tijd! 🙂

 

Verkleedkleren

Gaat je kind naar de Sinterklaasintocht? Viert je Kind Sinterklaas op het kinderdagverblijf, op school, bij de sportvereniging, op het werk van papa en/of mama, en op pakjesavond? Dan wil je kind vast ook heel graag verkleed gaan als Sinterklaas of Zwarte Piet.

Momenteel kun je de verkleedjurken en pakjes dan ook overal vinden. In heel veel verschillende kleuren en maten! Keus genoeg!

Vorig jaar dacht ik heel bijdehand, ach dat komt nog wel. Met als resultaat dat ik 2 dagen voor de sinterklaasintocht nergens meer een sinterklaasjurkje in de maat van dochterlief kon vinden …. whaaaaa… dat overkomt me niet nog een keer. Het zwartepietenpakje voor zoonlief en het zwartepietenjurkje voor dochterlief liggen nu al braaf te wachten! 🙂

Denk ook aan een zwart shirt en maillot / panty, en eventueel de schmink!

 

Versiering

Het is natuurlijk ontzettend leuk om zelf samen met je kinderen sinterklaasversieringen te maken (hierover later meer!).

Maar ook in de winkels is er heel veel te koop om het huis helemaal in Sinterklaas sfeer te brengen. Slingers, ballonnen, servetjes, hoedjes, nepcadeautjes, bekers, bordjes. Je kunt het zo gek niet bedenken! Maar ook hier geld, sla nu je slag, dan heb je in huis wat je wilt hebben en je hebt er bovendien nog lang plezier van ook! 🙂

 

Zijn jullie ook al druk met alle voorbereidingen? Hebben jullie al cadeautjes gekocht? Heb jij altijd alles onder controle of heb je meestal last van Sinterklaas stress? Laat het me weten in de comments hieronder.4 reacties

  1. Hier ook alles onder controle.
    Zodra het intertoys boek op de mat Valt mogen de kinderen er een verlanglijstje mee maken. Van de kinderbijslag van oktober koop ik dan de cadeaus. Allemaal online en laat het lekker thuis bezorgen.
    Afgelopen maandag heb ik alles al ingepakt.
    Hier mogen ze totaal 3x hun schoen zetten en ze krijgen 3 cadeautjes in de zak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *