Waar liefde woont

Goede voornemens zijn altijd een goed plan. Het is goed om aan jezelf te werken! Te proberen een nog betere versie van jezelf te worden.

 

In deel 1 kun je de top 15 goede voornemens voor 2017 nog eens nalezen.

 

Heb je ook een goede voornemen uit deze lijst of een ander voornemen?

Wat je goede voornemen ook is… Heb je er ook over nagedacht hoe je deze tot uitvoer gaat brengen?

 

Goede voornemens realistisch of een illusie?

Ruim 80% van de Nederlanders heeft goede voornemens voor het jaar 2017  gemaakt.

Gemiddeld genomen lukt het slechts een kwart van deze mensen om hun goede voornemen het hele jaar vol te houden.
De helft van de mensen met een goed voornemen waren aan het eind van het jaar zelfs vergeten dat ze deze hadden gemaakt!

Met het maken van goede voornemens, dus eigenlijk het stellen van een doel, wil je graag aan een verbetering werken.

Een goed voornemen moet voor jou wel realistisch en dus haalbaar zijn.
Als het niet haalbaar blijkt te zijn en je jouw goede voornemen niet kunt volhouden, krijg je het gevoel dat je gefaald hebt. Dat doet je zelfvertrouwen geen goed.

Daarom 12 tips om je goede voornemens wél te laten slagen.

 

12 tips om je goede voornemens te laten slagen:

 

1- Denk rustig na over je goede voornemens

Denk op een rustig moment goed na over je leven er wat je zou willen veranderen of je nog gelukkiger te voelen.
Wat is het belangrijkste in je leven? Wat wil je bereiken?
Neem hier de tijd en de rust voor om een paar belangrijke punten op een rijtje te zetten voor jezelf.

 

2-Schrijf je goede voornemens op

Uit onderzoek is gebleken dat het opschrijven van je doelen helpt bij het slagen ervan. Het is hierbij belangrijk om niet alleen je doelen op te schrijven maar ook de manier waarop je deze doelen wilt realiseren. Bijvoorbeeld: ”ik wil vijf kilo afvallen en doe dit door twee keer per week naar de sportschool te gaan en mijn zoete tussendoortjes te laten staan”.

 

3- Eén doel tegelijk

Begin met één doel tegelijk. Probeer niet én te willen stoppen met roken, én vier keer per week naar de sportschool te gaan, én je huis te restylen.
Maak een keuze, zo kun je je blijven focussen op dat ene doel in plaats van op meerdere doelen en is de kans groter dat je goede voornemen gaat lukken.

 

4- Kleine stapjes

Maak het jezelf niet te moeilijk. Probeer de weg naar je doel op te splitsen in kleine stapjes. Ieder stapje die je daadwerkelijk behaald is een overwinning en geeft je kracht om door te gaan!
 

5- Voldoende tijd

Geef jezelf voldoende tijd om je goede voornemen uit te voeren. Niet te kort zodat het onhaalbaar is, maar ook niet te lang zodat je je motivatie kunt verliezen. Bedenk kritisch wat reëel is en houd je daar ook aan.

 

6- Doe het voor jezelf!

Bedenk het goede voornemen alleen voor of vanuit jezelf. Een doel willen behalen omdat anderen dat van je verwachten werkt meestal niet. Je vind alleen de motivatie als je het zelf echt graag wilt!

 

7- Visualiseer je doel

Probeer je einddoel je visualiseren! Zie jij jezelf al zitten in die fantastische jurk in maat 38? Door je eindresultaat te visualiseren blijf je gemotiveerder.

 

8- Maak van je goede voornemen een actiedoel!

Schrijf je goede voornemens en actiedoelen op in een notitieblokje. Bijvoorbeeld:“Ik houd minimaal één avond in de week vrij om iets leuks te doen met een vriendin” of “Ik houd vanaf nu een kasboekje bij om meer inzicht te krijgen in mijn uitgaven.” Door je actiedoelen op te schrijven krijg je inzicht in wat er moet gebeuren om je doel te bereiken.
Schrijf ze ook op in je agenda om jezelf er aan te herinneren dat het tijd is je actie uit te gaan voeren.

 

9- De weg naar je doel

Wil je graag afvallen maar heb je echt geen zin om naar de sportschool te gaan of dat taartje te laten staan? Bedenk dan dat de weg naar het behalen van je doel ook niet altijd leuk hóéft te zijn. Je hebt misschien geen zin om te gaan sporten, maar het is wel een voorwaarde om je goede voornemen te halen.

 

10- Deel je goede voornemens

Deel je goede voornemens met mensen die je na zijn en waar je je voor zou schamen als je je voornemens niet na zou komen. Op deze manier heb je een soort stok achter de deur en kunnen je vrienden en familie je helpen met het bereiken van je doel.

 

11- Houd je gedrag bij

Noteer in je notitieblokje wat je die dag of die week hebt gedaan om je goede voornemen te laten slagen. Zo krijg je inzicht in je gedrag en daarnaast is het bijhouden ervan een goede motivator.

 

12-Hou vol!

Ga je bewust of onbewust een keer de fout in. Kan gebeuren!
Lees je motieblokje nog eens door om weer gemotiveerd te raken en ga daarna vooral vol goede moed weer verder!

Ik wens je heel veel succes, en als je je goede voornemens met ons wilt delen, dan graag, en uiteraard ook je succesverhalen, want die zijn het belangrijkste voor jou en een ander! 🙂
2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *