Heerlijk, de eerste voorjaarsdagen vliegen voorbij met af en toe al aangename temperaturen.

De eerste bbq-avonden van dit jaar zijn inmiddels ook alweer gepasseerd, Heerlijk!

De geur, de gezelligheid, het ontspannen samen zijn en lekker eten…

 

Waarom zijn we zo dol op de bbq?

Wij Beneluxers zijn dol op barbecueën.
We associëren barbecueën vooral met zon en gezelligheid.
Het is natuurlijk ook heel aantrekkelijk om bijvoorbeeld een welverdiend weekend in te luiden in het zonnetje in de tuin.
Samen met je gezin, familie, of een gezellige groep vrienden ontspannen genietend rond de bbq.

De meeste mensen vinden de rokerige grillsmaak van eten bereid op een bbq heerlijk.

Barbecueën is (tegenwoordig) veel meer dan zwartgeblakerd vlees en vette sausjes.
Het kan namelijk ook gezond en zeer veelzijdig zijn!
Je kunt er vlees, vis of groenten op bereiden, snel grillen of slowcooken, direct of indirect grillen.
De keuze is reuze!

De meeste mensen beginnen met een simpele bbq van een tuincentrum of bouwmarkt.
Leuk om de bbq-sfeer te proeven en om mee te oefenen.
Maar al snel merk je hoe leuk het is, maar dat de kwaliteit en mogelijkheden van zo’n simpele bbq heel beperkt zijn, en wil je meer!

Kamado, barbecueën op hoger niveau!

De populaire Kamado’s kom je steeds meer tegen in de tuinen van de echte bbq-liefhebbers.

Kamado is een keramische bbq, ook wel bekend als de populaire bbq-eieren.

Het ontwerp van de keramische bbq vindt zijn oorsprong in Japan. Hier werd gebruik gemaakt van een houtoven gemaakt van klei.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de Amerikanen kennis met de Kamado, en al snel werd deze geëxporteerd naar de VS en daar doorontwikkeld tot een topproduct!

Tegenwoordig wordt de Kamado gemaakt van dubbelwandige keramiek welke gebakken en geglazuurd wordt.
Door het materiaal en de vorm vindt er heteluchtcirculatie plaats in de bbq.
De temperatuur in de bbq is nauwkeurig te regelen door de luchtschuif en de gietijzeren regeldop af te stellen.
In de unieke eivormige keramieke bbq drogen producten niet uit en behoudt het voedsel zijn voedings- en smaakstoffen.

Barbecueën met een Kamado, is voedsel bereiden op sterrenniveau!
Met een Kamado kun je grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooken.
Van mooi gegrild, sappig vlees tot heerlijke gerookte vis. Van knapperig brood of pizza tot zeer smakelijke gestoofde groenten.
De mogelijkheden en de resultaten zijn grandioos!

 

Kamado accesoires en Inspiraite

Op de website Kamado Express vind je een uitgebreid assortiment met keramische bbq’s.

Kamado bbq’s zijn verkrijgbaar in verschillende types, formaten en kleuren.

Er zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar.
Zo kun je bijvoorbeeld een pizza plaat kopen, een zoutsteen, een wok, een gietijzeren oven, of een gehaktballenplaat.

Barbecueën wordt behalve leuk en gezellig ook nog eens heel smaakvol.
En daarnaast is een Kamado natuurlijk ook een echte  eyecatcher in de achtertuin!

 

Veel BBQ-plezier!!!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *