Waar liefde woont

Herfst, regen en wind, heerlijk weer om te gaan bakken!

Cupcakes maken met kinderen is een leuke bezigheid.
Met een verrukkelijk resultaat voor bij een lekker kopje thee.

Koopmans Paddestoel Cakejes passen natuurlijk helemaal bij de herfst en zijn gemakkelijk te maken.

 

Tip! Lees voor je begint de blog: 12 tips voor bakken met kinderen.

Koopmans Paddestoel Cakejes

De kabouters bakken er een feestje van!

Paddestoel Cakejes is een mix waar je samen met je kind(eren) leuke cakejes van kunt maken in de vorm van paddenstoeltjes.

Een verpakking Sprookjesboom Cakejes bevat een zakje cakemix, cakevormpjes, glazuurmix en decoratie voor 13 kleine cupcakes.

Zelf moet je nog 2 eieren, 50 gramboter en 1 eetlepel water toevoegen.

Paddestoel Cakejes bakken

Moeilijk is het niet als je de stappen maar volgt.

Ik vind dat bakken met kinderen vooral leuk moet zijn, de neem er de tijd voor en laat je kinderen zoveel mogelijk zelf doen 🙂

Koopmans Paddestoel Cakejes is een complete bakmix. Lekker makkelijk en vaak nog een goed resultaat ook.
Zelf met allerlei ingrediënten iets creëren is natuurlijk ook altijd leuk maar ik blijf de bakmixen van met name Koopmans en Dr.Oetker erg fijn vinden.

 

Zo bereid je de Paddestoel Cakejes:

1- Bij bakken is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal dus de eieren en de boter een uur voor je begint uit de koelkast!

2- Haal de bakplaat uit de oven, en warm de oven voor

3- Haal alle ingrediënten uit de verpakking, en leg alle zelf toe te voegen ingrediënten (2 eieren, 50 gramboter en 1 eetlepel water) alvast klaar.

4- Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

5- Voeg de Cakemix en de eieren in één keer toe.

6- Mix het geheel op de laagste stand in een halve minuut tot een glad beslag (niet luchtig kloppen, anders storten ze na het bakken in).

7- Zet de 13 bakvormpjes op de bakplaat, of in een cupcakevorm op de bakplaat, en zorg dat ze voldoende tussenruimte hebben (3-5 cm).

8- Verdeel het beslag over de vormpjes. Zorg dat het beslag onder de rand (5 mm) van de bakvormpjes blijft (gebruik twee kleine eetlepels bij het verdelen van het beslag)

 

9- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

10- Laat de cupcakes goed afkoelen buiten de oven.

11- Doe de glazuurmix en 11 gram water (1 eetlepel) in een schaaltje en roer dit tot een glad en stevig mengsel. Als het glazuur te dik is, doe er dan voorzichtig nog een druppel water bij. Als het glazuur per ongeluk toch te dun is geworden, maak het dan wat steviger door wat poedersuiker aan het glazuur toe te voegen.

12- Bestrijk met de achterkant van een eetlepel een cakeje met het glazuur en leg direct daarna de witte stippen op het glazuur zodat er mooie paddenstoeltjes ontstaan.

 

Klaar, kopje thee erbij en smullen maar!

krijg je ze niet allemaal op? Als het glazuur stevig is geworden, kunnen de cakejes 3 dagen worden bewaard in een afgesloten trommel.
4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *